četvrtak, 11. ožujka 2010.

Savršeno ponavljanje


Svaki će vam iskusniji bodybuilder reći da je pravilna tehnika izvođenja vježbe najvažnija. Loša tehnika možda izgleda dojmljivo ali, ali vrlo ju je teško kasnije ispraviti. Zamolite osobnog trenera ili stručno osoblje u vašoj teretani da vam objasni kako se vježbe pravilno izvode. A na vama je da tijekom izvođenja serije uvijek obraćate pozornost na slijedeće elemente:

Disanje: Premda su treninzi snage po svojoj prirodi anaerobni, što znači da vam za vježbe nije potreban kisik kako biste oslobodili energiju, očito je da ne možete zadržavati dah tijekom izvođenja vježbe. Opće je pravilo da tijekom pozitivnog dijela ponavljanja (kada dižete uteg) izdišete, a tijekom negativnog (kada spuštate uteg) udišete. Trebali biste biti u stanju duboko udisati. Ako dahćete, najvjerojatnije prebrzo radite.

Skini BESPLATNI THE Nutrition E-vodič i pročitaj kako i ti možeš dobiti isklesane Six-Pack trbušne mišiće!
(poslije klika ćeš biti preusmjeren na Facebook, gdje ćeš moći jednostavno downloadati E-vodič)

*Ne zaboravi provjeriti jesi li upisao dobru e-mail adresu.

Brzina ponavljanja: Ponavljanja morate raditi kontrolirano. Ako prebrzo mičete teret, trzaj preuzima vježbu i tako se izlažete opasnosti od ozlijede. Najbolje bilo da brojite do dva dok dižete a do tri dok spuštate teret.

Vizualizacija: Možda ćete jednoga dana imati zaista velike mišiće ali vaš najsnažniji mišić je vaš um! Vizualizacija opuštanja i kontrahiranja ciljanog mišića nešto je što će vam pomoći da vježbate. Kada na primjer radite vježbu za bicepse, zamislite bicepse kako se kontrahiraju i istežu. Tako ćete uspjeti povezati mišiće i um, a većina profesionalaca reći će vam da su treninzi jednako mentalno naporni kao i fizički napor.

Raspoznavanje bola: U bodybuildingu postoje dvije vrste bolova: ona koju uzrokuje nepravilnost ili prevelika težina (loša bol) i ona koja se povezuje s osjećajem žarenja u mišiću (dobra bol). Morate znati raspoznati i jednu i drugu! Ako zbog vježbe osjećate bolove u zglobovima ili se osjećate neobično nakon brojnih serija, nemojte ju više raditi! Svaki je čovjek drukčije građen i zato je najbolje da radite ono što vam se čini korisnim za vas. Tijekom vremena ćete znati raspoznati različite vrste bolova i biti ćete u stanju dizajnirati pravi trening.

1 komentar:

Dobre vijesti kaže...

Bok. Evo da vam javim da je pokrenuta stranica na kojoj će biti samo dobre vijesti :)
Ako vam se dopada inicijativa, slobodno posjetite:
http://dobra-vijest.blogspot.com/

Vidimo se :)