četvrtak, 16. travnja 2009.

Luda piletina sa maslinama


Ovaj recept morate probati ako volite masline, posebno jer sadrže puno jednostavnih nezasićenih masnoća.

Potrebni sastojci:

- 30 manjih maslina + 150 ml soka od maslina (procijeđenih maslina)
- 15 suhih šljiva narezanih na četvrtine
- 125 ml crvenog vinskog octa
- 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 30 grama mljevenog svježeg češnjaka (približno 18 češnjeva)
- 3 jušne žlice suhog origana
- 6 pilećih prsa bez kože i kostiju (170 – 225 grama svaki komad)

Ostavite preko noći ili najmanje pet sati u hladnjaku u srednje velikoj plastičnoj posudi zajedno pomiješano...

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Piletinu zajedno sa marinadom istresite u staklenu posudu za pečenje te pecite pola sata do 45 minuta.

Dobar tek!

Nema komentara: