četvrtak, 16. travnja 2009.
Marokanska piletina
Marokanski način pripreme pilećih prsa!
Potrebni sastojci:
- 200 ml pilećeg temeljca (ako ga nemate, zamijenite ga sa vodom)
- 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 grama narezanih listova korijandra
- 2 jušne žlice mljevenog češnjaka (približno 9 češnjeva)
- pola jušne žlice mljevenog kumina
- pola jušne žlice mljevene paprike
- 1 čajna žličica kajenske paprike
- 1 čajna žličica soli
- 6 pilećih prsa bez kože i kostiju (170 – 225 grama svaki komad)
Ostavite preko noći ili najmanje pet sati u hladnjaku u srednje velikoj plastičnoj posudi zajedno pomiješano...
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Piletinu zajedno sa marinadom istresite u staklenu posudu za pečenje te pecite pola sata do 45 minuta.
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar