četvrtak, 19. ožujka 2009.

Whey protein - hrana za mozak

Serotonin je moždana supstanca važna za mentalne procese, spavanje i kontrolu apetita. Serotonin nastaje iz aminokiseline triptofana. Alfa-laktalbumin koji se nalazi u whey proteinu, bogat je triptofanom i u obliku suplementa može poboljšati funkciju mozga. Nizozemsko istraživanje je otkrilo da je 28 ljudi koji su uzimali alfa-laktalbumin u obliku suplementa (whey protein), bili pozorniji, mentalno aktivniji i koncentrirani. Promjene su bile posebice dojmljive kod osoba sa problemima sa spavanjem.



Kod njih su razine triptofana u krvi skočile za 130 posto. Suplementacija je smanjila pospanost tokom dana i poboljšala mentalnu funkciju, uključujući budnost. Alfa-laktalbumin noću povećava razine triptofana u krvi koji povisuje razine serotonina u mozgu i poboljšava san. Ako uzimate whey protein noću , možete poboljšati proces oporavka nakon treninga, isto tako i san te slijedeći dan bolje funkcionirati.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Simply desire to say your article is as astonishing.
The clarity in your submit is simply excellent and
i could suppose you're an expert on this subject. Well together with your permission allow me to take hold of your feed to keep updated with imminent post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

Feel free to visit my web-site: Natural Weight Loss

Anonimno kaže...

It's an awesome paragraph for all the web viewers; they will obtain benefit from it I am sure.

Feel free to visit my web blog: Test Force Xtreme Muscle