subota, 14. ožujka 2009.

Croatian Sensation Marijan Lipšinić



Hrvatski bodybuilder u "dijaspori" koji je izgradio uspješnu karijeru u SAD-u! Sa pravom smo ponosni na našeg Hrvata koji je uspio tamo gdje je konkurencija u ovom sportu najveća...

Marijan Lipšinić je rođen 5.12.1969. u Zajačkom Selu, pokraj Ozlja u Karlovačkoj županiji. Kao dječak se počeo baviti sportom, prva ljubav je kako to obično biva bio nogomet. Marijanova ljubav prema bodybuildingu je počela vrlo rano oko trinaeste godine. Marijan ima sestru Branku i brata Dražena.

U dobi od 16. godina, Marijan je prvi puta kročio u teretanu, gdje je zavolio treninge i osjećaj zadovoljstva koji mu pružaju. Počeo je trenirati redovito tri puta tjedno, što je bilo prilično teško za organizirati jer je najbliža teretana bila udaljena nekoliko kilometara u Karlovcu. Marijan je do nje putovao vlakom.
Potpuna predanost treningu i životnom stilu koji nudi bodybuilding je dovela do toga da je Marijan već nakon godinu dana treninga bio na svom prvom juniorskom bodybuilding natjecanju 1987. godine.

Nakon toga Marijana život vodi diljem svijeta. Živio je u Sloveniji, Engleskoj, Njemačkoj i Karibima prije nego je došao krajem devedesetih u SAD (država New York). Te nakon toga 2005 se preselio u Coral Springs, Florida. Tamo i danas živi i radi kao osobni trener sa svojom suprugom Sandrom.
U svojoj bogatoj sportskoj karijeri kao natjecatelj i trener se susretao sa eminentnim imenima bodybuildinga i fitnessa. Te je izgradio svoje ime kao vrhunski sportaš kroz godine odricanja i žrtvovanja koja su bila potrebna. Danas su iza Marijana brojna natjecanja, te uživa status "National Physique Committee" sportaša.

Marijana sam pitao o njegovim daljnjim planovima u karijeri i dakako, hoćemo li ga uskoro vidjeti ponovno na nekom natjecanju u Hrvatskoj?

Takmičenja u Hrvatskoj su mi interesantna i želio bih izaći na Državno prvenstvo, ali to sigurno neće biti ove godine. Trenutno se spremam za Jr. USA takmičenje koje će se održati u Charleston-u, South Carolina, 23.05.2009. Poslije toga planiram Gulf Coast ovdje na Floridi, točnije u gradu Cape Coral, 30.05.2009. Ako budem zadovoljan rezultatima i formom tada ću vjerojatno izaći na Nationals-e, 21.-22. 11.2009. u Ft.Lauderdale-u, Florida.
Prije par mjeseci potpisao sam dvogodišnji amaterski ugovor sa suplement kompanijom MuscleTech, pa ću u međuvremenu morati i na photo shoot u Canadu, tamo negdje krajem petog mjeseca. Znači, kalendar mi je popunjen ove godine, ali svakako ću izaći na prvenstvo Hrvatske u naredne 2-3 godine.


Tome se svakako veselimo i Marijanu želimo puno uspjeha kako u privatnom tako i u profesionalnom životu!





Marijanova web stranica: http://www.marijanlipsinic.com/



Dosadašnja Marijanova natjecanja:

1987
Prvenstvo Hrvatske (juniorsko), Virovitica, Hrvatska - sedmo mjesto

1988
Kup Jugoslavije (juniorsko), Skopje, Makedonija - nije se plasirao

1989
Prvenstvo Jugoslavije (juniorsko), Zagreb, Hrvatska - treće mjesto

2002
Prvenstvo Hrvatske (poluteška do 90kg), Zagreb, Hrvatska - prvo mjesto

2004
NPC Gold’s Classic (poluteška do 90kg), Lakewood, NJ - šesto mjesto

2004
NPC Eastern USA (poluteška do 90kg), New York, NY - deseto mjesto

2005
NPC Gold’s Classic (Masters over 35), Tom’s River, NJ - peto mjesto

2005
NPC Gold’s Classic (poluteška do 90kg), Tom’s River, NJ - šesto mjesto

2007
NPC Southeastern USA (poluteška do 90kg), Longwood, FL - drugo mjesto

2007
NPC All South (poluteška do 90kg), St. Augustine, FL - prvo mjesto

2008
NPC All South (poluteška do 90kg), St. Augustine, FL - drugo mjesto

2008
NPC Nationals (poluteška do 90kg), Atlanta, GA - nije se plasirao










Nema komentara: