utorak, 31. ožujka 2009.

Slatka i začinjena piletina s ananasom


Ananas sadržava probavni enzim po imenu bromelain koji pomaže probavu proteina. Isprobajte ovaj egzotičan i prilično sladak i začinjen recept sa pilećim prsima i ananasom u glavnim ulogama.

Napravite marinadu za piletinu od:

-250g ananasa
-60 ml soka od ananasa
-60 ml soja umaka (po mogućnosti sa manje soli)
-1 jušna žlica čili umaka s češnjakom
-4 mljevena češnja češnjaka
-1 jušna žlica sezamovog ulja
-6 komada pilećih prsa bez kože i kostiju (170-225g svaki komad)

Ostavite preko noći ili najmanje pet sati u hladnjaku u srednje velikoj plastičnoj posudi zajedno pomiješano...

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Piletinu zajedno sa marinadom istresite u staklenu posudu za pečenje te pecite pola sata do 45 minuta.

Dobar tek!

Nema komentara: