utorak, 27. siječnja 2009.

Tandoori piletina



Tradicionalana tandoori piletina koja potječe iz regije Punjab (današnja Indija i Pakistan)... izvorno se peče u velikim glinenim pećima po imenu tandoori. Ali kao i većina ljudi ni vi nemate takvu peć. Slijedi modificirana (zapadnjačka) verzija tandoori piletine (ali ne manje ukusna) koja je b.b. prihvatljiva... :)

Napravite marinadu za piletinu od:

- 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 jušne žlice paste rajčice
- 1 jušna žlica bosiljka
- 45 g mljevenog svježeg češnjaka
- 250 ml pilećeg temeljca
- 1 jušna žlica tandoori začina
- 1 čajna žlica šećera
- 1 čajna žlica soli
I naravno...
6 komada pilećih prsa bez kože i kostiju (170-225g svaki komad).

Ostavite preko noći ili najmanje pet sati u hladnjaku u srednje velikoj plastičnoj posudi zajedno pomiješano...

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Piletinu zajedno sa marinadom istresite u staklenu posudu za pečenje te pecite pola sata do 45 minuta...
Kao prilog predlažem rižu!

Dobar tek!

Nema komentara: