ponedjeljak, 17. studenoga 2008.

RECEPT: Piletina na roštilju s limunom



Ako pitate bilo kojeg bodybuildera koji mu je glavni izvor proteina, reći će vam pileća prsa. Budući da sadrže malo masnoća, ona su glavni izvor aminokiselina. Kad želite povećati mišičnu masu, prirodan je izbor nemasna piletina: nemasni proteini omogućavaju vam da unosite složene ugljikohidrate kao izvor energije za treniranje i oporavak. Naravno, i kod definicije, bodybuilder će htjeti smanjiti unos kalorija, a prvi izbor je da unosi što čišće izvore proteina. I tako, pileća prsa su zaista dobar odabir za sve. No na drugo pitanje koje postavite bodybuilderima: "Kakvog su okusa pileća prsa?" odgovor će biti: "Užasnog"! Jedan od razloga za to je nedostatak masnoća. Krajnje nemasna mesa su najčešće suha zbog čega im je i okus narušen. Upravo zbog toga, ponekad bodybuilderi ne mogu izdržati ovu bezukusnu jednoličnost pa počinju jesti ono što im se sviđa. No, pileća prsa ne moraju biti bezukusna. Slijedeći će vam recept to dokazati. Jednostavan je i ukusan. Marinirajte prsa preko noći u jednostavnoj marinadi i uživajte!

Piletina na roštilju s limunom

5 žlica soka limuna
3 žlice octa
1 žlica djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica nasjeckanog ružmarina
1 žlica zgnječenog češnjaka
sol i papar po želji
2 pileća prsa (150-175g) bez kožice, nekuhana

U velikoj posudi pomiješajte prvih sedam sastojaka. Dobro promiješajte. Piletinu stavite u marinadu i sve ostavite u hladnjaku preko noći. Zagrijte roštilj i pecite sa svake strane 4-5 minuta. Pecite dok meso više nije ružičasto iznutra. Bacite ostatak marinade. Poslužite sa salatom ako ste na dijeti, ili salatom i velikim pečenim krumpirom kada radite na masi.Recept je za dvije porcije.

Prehrambene vrijednosti: po porciji-219 kalorija, 36 grama proteina, 3 grama ugljikohidrata, 7 grama masnoća, vlakna u tragovima...