utorak, 25. kolovoza 2009.

NA DRŽAVNOM PRVENSTVU HRVATSKE DOPINGIRANO TROJE BODYBUILDERA

PRENOSIMO ZAJEDNIČKO PRIOPĆENJE HRVATSKOG BODY BUILDING SAVEZA I HRVATSKE AGENCIJE ZA BORBU PROTIV DOPINGA U ŠPORTU:

Poštovani,
na državnom prvenstvu u bodybuildingu održanom u Bjelovaru, 16.05.2009., Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u športu provela je dopinška testiranja u natjecanju.

Laboratorij iz Seibersdorfa, koji obavlja analizu uzoraka, 05.06.2009., obavijestio je HADA-u, o tri pozitivna uzorka. Radilo se o uzorku urina športaša: Nikole Deme, Ive Mesić, te Zrinke Korać.

HADA je obavijest proslijedila Hrvatskom bodybuilding savezu (HBSS-u) koji je potom, sukladno proceduri, izrekao privremenu suspenziju, obavijestio športaše, njihove klubove, proveo saslušanje te sazvao Disciplinsku komisiju.

Disciplinska komisija HBBS-a sastala se 29. srpnja 2009. te je donijela slijedeće odluke:

1. Zbog pozitivnog uzorka na diuretik kanreon, natjecatelju Nikoli Demi oduzima se medalja osvojena na Prvenstvu Hrvatske, te mu se izriče suspenzija u trajanju od 24 mjeseca, prema pravilniku međunarodnog saveza.

2. Zbog pozitivnog uzorka na anabolik klenbuterol, natjecateljki Ivi Mesić oduzima se medalja osvojena na Prvenstvu Hrvatske, te joj se izriče suspenzija u trajanju od 24 mjeseca, prema pravilniku međunarodnog saveza.

3. Zbog pozitivnog nalaza na kanabinoide (marihuana), natjecateljki Zrinki Korać oduzima se medalja osvojena na Prvenstvu Hrvatske, te joj se izriče strogi ukor, prema pravilniku međunarodnog saveza.

Supotpisnici:

Za Hrvatsku agenciju za borbu protiv dopinga u športu
Mr. Sc. Damir Erceg, dr. med.
Ravnatelj

Za Hrvatski bodybuilding savez
Damir Sirovina, prof

Preuzeto sa: http://www.hada.hr/

1 komentar:

Unknown kaže...

kak marihuana moze bit doping?