srijeda, 8. srpnja 2009.

Da li je potrebno uzimati glutamin?



Glutamin je svakako odličan suplement za sportaše i bodybuildere.Po mome mišeljenju, mnogi ga ne uzimaju jer ne pokazuje odmah rezultate, za razliku od drugih dodataka kao npr. kreatin. Kreatin prilično brzo djeluje, povećava snagu i puni mišiće vodom. Iako glutamin ne daje rezultate odmah, njegovi su učinci dugotrajni.

Glutamin pomaže kod oporavka i rasta. Treniranje je stres za mišiće gdje se mišići umaraju dok se za vrijeme odmaranja i spavanja nanovo izgrađuju i oporavljaju. Budući da je glutamin aminokiselina, tijelu pruža više sastojaka za izgradnju. Zato se tijelo oporavlja puno brže, što omogućava češće i teže treniranje. On također povećava volumen mišića jer se mišićne stanice pune vodom, a povećanjem mase mišićnih stanica stimulira se sam rast mišića.

Glutamin ubrzava probavu. On omogućuje bolje odvijanje probavnog procesa. Pomaže apsorpciju hranjivih tvari. Redovito uzimanje glutamina smanjuje probavne probleme. Osim toga, on jača imunološki sustav koji je ključna komponenta zdravlja. Kod konstantnog, dugog i teškog treniranja imunološki sustav slabi pa postoji veća vjerojatnost da pokupite neki virus prehlade ili sl.

LINK ::: Klikni i kupi glutamin u webshopu ::: LINK

Nema komentara: