ponedjeljak, 6. travnja 2009.

Micelarni kazein


Micelarni kazein, je vrlo zanimljiv sporo probavljivi izvor proteina. Kazein za razliku od whey proteina hrani i gradi vaše mišiće i po nekoliko sati. Zapravo… jedna studija je pokazala da izolat kazein proteina održava podignutim razine aminokiselina u krvi nevjerojatnih 7 sati nakon konzumiranja! Pokazao je izrazito antikataboličko djelovanje koje se ne može primjetiti u toj mjeri kod brzo probavljivog whey proteina. Premda whey protein može više povećati sintezu proteina nego što to može kazein, znanstvenici su otkrili da je kazein uspješniji u antikataboličkom djelovanju.
Također je otkriveno da je kazein uspješniji u očuvanju mišićne mase, što je logično.



Specifično je polagano otpuštajuće djelovanje micelarnog kazeina u krvotok koje može potrajati i do 7 sati.

Micelarni kazein je prirodni oblik kazeina kojeg nalazimo u mlijeku. Od mlijeka se odvaja postupkom ultrafiltracije, bez upotrebe kemikalija, što povećava ukupnu količinu bioaktivnih mliječnih peptida koji poboljšavaju imunološke funkcije kao i mišićni rast. Za micelarni kazein je specifično što se može formirati u tzv. gel u želudcu.


Ovo omogućava sporiju probavu i sporije otpuštanje aminokiselina u krvotok, što ga čini idealnim odabirom za obrok prije spavanja ili kao bilo koji obrok tokom dana osim onoga netom nakon treninga za kojeg je pogodniji whey protein (PWM).

Nema komentara: