četvrtak, 5. ožujka 2009.

Položaj laktova prilikom bench pressaPitanje koje muči mnoge...kakav bi trebao biti položaj laktova prilikom izvođenja bench pressa. Ovisi o tome koji su vam ciljevi?!

Mišići koji su uključeni u vježbi bench press su: pectoralis major,, triceps i prednje rame (prednji režanj deltoida). Pokreti uključuju pružanje laktova (pružanje ruku), rameno horizontalno primicanje (približavanje ruku prema ramenom zglobu) i fleksiju ramena (dizanje ruku). Promjena pozicije laktova kod bench pressa podiže pokret ramena kroz fleksiju do horizontalnog primicanja i spaja djelovanje te tri mišićne grupe.

Skini BESPLATNI THE Nutrition E-vodič i pročitaj kako i ti možeš dobiti isklesane Six-Pack trbušne mišiće!
(poslije klika ćeš biti preusmjeren na Facebook, gdje ćeš moći jednostavno downloadati E-vodič)

*Ne zaboravi provjeriti jesi li upisao dobru e-mail adresu.


Laktovi prema van
Kad laktovi stoje prema van, pokret ramena je horizontalno primicanje s minimalnom fleksijom. Najveći rad obavlja pectoralis major, dok je uloga prednjeg deltoida znatno smanjena. Ipak, što više pomičete laktove prema van, veće je opterećenje na rameni zglob.

Laktovi prema unutra
Što više pomaknete laktove prema unutra, to je pectoralis manje uključen. Pojačava se djelovanje na deltoide, a i triceps se znatno uključuje u ovom slučaju (uski bench press).

Laktovi pod 45 stupnjeva
Kada su vam laktovi u tom položaju, sve tri skupine mišića rade i njihova uloga podjednako važna i značajna. Isto tako se smanjuje opterećenje na rameni zglob, što je kritično kod velikih težina!

Nema komentara: