četvrtak, 5. veljače 2009.

Kako se motivirati ako preskačete treninge


Ako preskačete treninge, morate se podsjetiti razloga zbog kojih ste počeli trenirati, jedan propušteni trening nije kraj svijeta. Lako se vratite u rutinu. Dva propuštena treninga ili cijeli tjedan bez treninga, nameću potrebu za pitanjem zbog čega izbjegavate teretanu!? U tom trenutku se sjetite razloga zbog čega je vježbanje potrebno i koje nam dobrobiti donosi, te naglasite sami sebi njegove pozitivne strane!

Osobe koje kronično izbjegavaju treninge se vjerovatno brinu da će im trening nametnuti dodatni stres i brigu više. Kada se brinete zbog propuštenih treninga, vježbanje će vam se pretvoriti u teški zadatak. Umjesto takvog načina razmišljanja, usredotočite se na svaki slijedeći trening i uživanje u njemu. Razmislite kako ćete se dobro osjećati kad počnete vježbati te kad osjetite rezultate koje ste željeli ostvariti.

Kada iz pasivne osobe prerastete u osobu koja uživa u redovitim treninzima, teže ćete se vraćati starim i nepoželjnim navikama. A kada vam fitness uđe pod kožu, ostajete njegov vječiti zaljubljenik.

Nema komentara: