utorak, 21. listopada 2008.

Trbušnjaci i kako do njih



Hrpa ljudi u svojim treninzima forsira trbušnjake kao bi po njihovom mišljenju razvili vidljive trbušnjake ili ti ga six pack...

Istina je da bi izbacivanje onih piva preko vikenda ili gaziranih slatkih sokova bilo puno bolje rješenje za njihov trbuh nego 600 trbušnih kontrakcija. Tajna trbušnih mišića je doslovce u njihovoj vidljivosti, a ne u njihovoj snazi. Možeš napraviti šest milijuna trbušnih vježbi ali one neće utjecati na definiranost trbuha, ili na vidljivost mišića. Ako želite ljepši trbuh, tada jedite manje a vježbajte više. Ali ne samo trbušne mišiće.

Koncepcija razrade trbušnih mišića radi vidljivih pločica najstarija je pogreška u svijetu vježbanja. Zamisao se bazira na mitu lokalnog izgaranja masti, što nikada nije funkcioniralo, a ni neće. Rađena su istraživanja i rezultati su uvijek bili isti: ne mogu se smanjiti masne naslage s jednoga mjesta tijela vježbanjem samo tog dijela tijela. To znači da muškarci koji radi six packa izvode trbušne kontrakcije, i žene koje radi unutarnjeg dijela bedara vježbaju na spravi, samo gube vrijeme. Pravilan je ključ izgaranja masti u vježbanju koje angažira cijelo tijelo.


Skini BESPLATNI THE Nutrition E-vodič i pročitaj kako i ti možeš dobiti isklesane Six-Pack trbušne mišiće!
(poslije klika ćeš biti preusmjeren na Facebook, gdje ćeš moći jednostavno downloadati E-vodič)
*Ne zaboravi provjeriti jesi li upisao dobru e-mail adresu.


Preporuka za postizanje ravnijeg i ljepšeg trbuha bi bila da umjesto trbušnih kontrakcija nakon svakog treninga napravite nešto kardio treninga. Vježbanje trbuha smanjit će obujam struka, ali neće ništa pomoći u smanjenju količine tjelesnih masti. Vježbanje trbuha ili vježbanje trupa je iznimno važno radi drugih stvari: izgradnja snage trupa (core strenght). Jak trup jedan je od značajnijih elemenata u sprečavanju boli u trupu (donji dio leđa). Trup koji dobro funkcionira daje bolji izgled ali i poboljšava izvedbu u svakom sportu ali trbušne kontrakcije i ostale vježbe za trbuh neće istopiti tjelesne masti u željenoj mjeri.

Još jedan savjet... nemojte napraviti samo trbušne kontrakcije...pravilno vježbanje trbuha je nešto više od toga. Ispunite takav trening dijelom i izometrijskim vježbama kao što su držanje prednjeg ili bočnog mosta. Osnovna funkcija mišićja trupa je sprečavanje gibanja. To znači da su trbušni mišići često stabilizatori.