utorak, 29. rujna 2009.

Racija na Bodybuilding.com!


Još jedan slučaj racije federalnih agenata u SAD-u usmjerenih prema dodacima prehrani. Ovaj puta istražitelji su u sjedištu i skladištima najveće svjetske bodybuilding internet stranice: Bodybuilding.com. Ova internet stranica je glavno mjesto za traženje bodybuilding i fitness informacija i ujedno web-trgovina koja posluje na svjetskoj razini. Racija je provedena u utorak 29. rujna kojoj je prethodila dvogodišnja istraga federalnih vlasti. Cilj agenata su bili navodni proizvodi koji sadrže zabranjene supstance kao što su steroidi i njima slične tvari.
Između veljače 2008. i prošlog kolovoza specijalni agent FDA Robert Blenkinsop je obavio četiri kupnje preko Bodybuilding.com. Od 31 proizvod ukupno kojih je kupio, 23 su bila pozitivna na jedan ili više od 5 navedenih anaboličkih steroida: madol, tren, superdrol, androstenedione i turinabol. Blenkinsop je izjavio da postoji osnovana sumnja da su proizvodi koji sadržavaju anaboličke steroide namjerno i lažno označeni i kategorizirani kao "dodaci prehrani". Također, Blenkinsop je citirao listu proizvoda koji se na Bodybuilding.com prodaju pod kategorijom "Hardcore"!
Glasnogovornica Bodybuilding.com je izjavila da tvrtka u potpunosti surađuje u istrazi. Velike su šanse i nadanja da će ova racija biti početak stvaranja reda u suplement industriji SAD-a. Takva akcija bi samo mogla podići kredibilitet industrije i distributera kako u SAD-u tako i u cijelom svijetu. Pod optuženom kategorijom "Hardcore" ne možemo pronaći proizvode koji se prodaju u Hrvatskoj... no ostaje nam pričekati do zaključenja istrage i konačnih rezultata. Zanimljivo je da ova racija dolazi nekoliko dana uoči saslušanja u američkom Senatu o multi-bilijunskoj suplement industriji... koja je prema nekim njenim kritičarima nedovoljno regulirana...

Pročitajte cijelu priču ovdje:

Feds raid Meridian online fitness retailer Bodybuilding.com

2 komentara:

AED kaže...

This is great. Although I encountered some problems understanding the language, but ultimately I have read it with the help of google translator. Nice discussion about body fitness.
AED Equipments

Windicator kaže...

Thanx for your comment AED.
Greetings!