nedjelja, 16. kolovoza 2015.

PREHRANA - Noćni izlet do hladnjaka


Kada jedete kasno navečer, jedite pametno za mišićni rast, a ne za rast mišićnih naslaga.
Deset je sati navečer i u želucu vam krulji. Da li ćete nadjačati taj poriv i pridržavati se pravila da nema jela po noći, ili ćete se odazvati pozivu hladnjaka? To naravno ovisi vašim ciljevima. IFBB profesionalci Bob Chicerillo i Laura Creavalle te nutricionistica Susan Kleiner daju savjete za obroke i užine kasno navečer i dobar izgled. Oni se u svemu ne slažu, tako da sami morate odlučiti što vam najviše odgovara.
Zbunjuju me večernji obroci. Čitao sam da se navečer ne bi smjelo jesti, najmanje tri sata prije spavanja jer čovjek ne smije spavati i istodobno probavljati hranu. S druge strane, čitao sam i da je takva praksa u redu jer su bitne ukupne kalorije koje se dnevno unose u organizam. Ono što me još više zbunjuje jesu neki izvori koji govore u prilog večernjim obrocima kako bi se održale razine šećera u krvi dok drugi govore o tome kako ne valja jesti ugljikohidrate navečer, a treći da je potrebno jesti isključivo protein kako bi mišići nastavili rasti i u snu. Kad sam gladan navečer, uživam u maloj posudih zobenih sa nemasnim mlijekom i wheyom. Trebao bih smršaviti kojih pet kilograma, ali da li se trebam odreći tog obroka?


Cijeli članak pročitajte ovdje: LINK

1 komentar:

BRANKO STOJKOVIĆ kaže...

MIROSLAV LEVAK JE DUŽAN 150.000 KUNA HRVATSKOJ ELEKTRO PRIVREDI

Zanimljivo je kako HEP u Bjelovaru, svojim ne-platiša-ma zna isključiti struju za 300 kuna duga, dok Levak koji ima deset godina koncesiju na gradski bazen, njegova firma "R.R. Sport, d.o.o, već dvije zadnje godine nije platio ni jedne kune za potrošenu električnu energiju. Vi koji ovo čitate pitate se: kako je to moguće? Pa, očito je da Miroslav Levak čega da mu Grad Bjelovar plati struju, tj. prebaci na žiro-račun kakve novce.

BRANKO STOJKOVIĆ